Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر رضایت عامه باشد، عصبانیت خواص اشکالی ندارد. حضرت امیر فرمود «خشم عمومى مردم، خشنودى خواص (نزدیکان) را از بین مى‌‏برد، اما خشم خواص را خشنودى همگان بی‌اثر مى‏‌کند.» ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۰ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

حجت‌الاسلام میثم رستمی محقق و پژوهشگر دینی، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، موضوع عدالت‌گستری و جلب رضایت عمومی را یکی از مهم‌ترین موضوعات نامه امیرالمؤمنین علیه‌السلام به مالک اشتر معرفی کرد و گفت: امیرالمؤمنین علیه‌السلام خطاب به مالک می‌نویسد «دوست داشتنى‏‌ترین چیزها نزد تو، در حق میانه‏‌ترین و در عدل فراگیرترین باشد؛ أَحَبَّ الْأُمُورِ إِلَیْکَ أَوْسَطُهَا فِی الْحَقِّ وَ أَعَمُّهَا فِی الْعَدْلِ وَ أَجْمَعُهَا [لِرِضَا] لِرِضَى الرَّعِیَّةِ».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی گاهی اوقات قصد پیشرفت در مسائل اقتصادی داریم، اما برنامه‌ریزی ما به گونه‌ای است که عدالتش فراگیر نیست و نفع آن تنها به عده کمی می‌رسد.

وی افزود: سپس امیرالمؤمنین علیه‌السلام یکی دیگر از امور دوست‌داشتنی را جلب خشنودی مردم معرفی کرد و فرمود امری که گسترش آن به حدی باشد که جلب خشنودی مردم را در پی داشته باشد نزد تو محبوب باشد؛ یعنی نگاه حکومت اسلامی بر خلاف حکومت‌های سرمایه‌داری به‌سوی رضایت عامه است؛ چرا که حکومت‌های سرمایه‌داری فقط به منافع خواصّ سرمایه‌دار توجه دارند. سپس حضرت می‌فرماید خشم عامه، رضایت خواص را از بین می‌برد. تو کاری نکن که تنها خواص رضایت داشته باشند؛ و اگر بخواهی برای مردم کار کنی، خواص ناراحت می‌شوند. سپس ادامه می‌دهند اگر رضایت عامه باشد، عصبانیت خواص اشکالی ندارد. حضرت فرمود «خشم عمومى مردم، خشنودى خواص (نزدیکان) را از بین مى‌‏برد، اما خشم خواص را خشنودى همگان بی‌اثر مى‏‌کند

رستمی با تصریح بر اینکه روی صحبت امیرالمؤمنین علیه‌السلام با خواصی است که برای آبادانی دنیا تلاش می‌کنند، افزود: حضرت ادامه می‌دهند «خواصّ جامعه، همواره بار سنگینى را بر حکومت تحمیل مى‏‌کنند، زیرا در روزگار سختى یاری‌شان کمتر و در اجراى عدالت از همه ناراضى‌‏تر و در خواسته‏‌های خود پافشارتر و در عطا و بخشش‌‏ها کم سپاس‏‌تر و به هنگام منع خواسته‏‌ها دیر عذر پذیرتر و در برابر مشکلات کم‌استقامت‏‌ترند.» حضرت اشاره دارند این دسته از خواص درخواستشان در زمان آسانی بر والی زیاد است، مدام از والی طلب می‌کنند و درخواست وام دارند؛ سختی و مصیبتی هم که رخ می‌‌دهد، کمترین کمک را همین خواص می‌کنند. دیگر اینکه نسبت به انصاف خیلی کراهت دارند؛ أَکْرَهَ لِلْإِنْصَاف‏. امیرالمؤمنین علیه‌السلام در ادامه فرمایشات خویش، مردم را ستون‌های دین معرفی کرده و می‌نویسند: «ستون‏‌هاى استوار دین و اجتماعات پرشور مسلمین و نیروهاى ذخیره دفاعى، عموم مردمند؛ إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّینِ وَ جِمَاعُ‏ الْمُسْلِمِینَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ»

این استاد حوزه علمیه رهبر انقلاب را نمونه بارز عمل به دستورات امیرالمؤمنین علیه‌السلام معرفی کرد و گفت: درباره رهبر معظم انقلاب نیز بارها مشاهده کردیم که رکن جامعه دینی را مردم معرفی می‌کنند و خطاب ایشان عمدتاً با توده مردم است و آنها را جلوتر از خواص معرفی می‌کنند. سپس حضرت ادامه می‌دهند «پس به آنها گرایش داشته و اشتیاق تو با آنان باشد؛ مَیْلُکَ مَعَهُم‏» بنابراین  اگر دموکراسی حقیقی هم در دنیا باشد، در جایی است که رهبری مقتدر و طرفدار حقوق مردم وجود داشته باشد.

انتهای‌پیام/

R1392/P/S4,37/CT3 واژه های کاربردی مرتبط امام علی (ع)

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام علی ع امام علی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۰۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است

استاندار اصفهان گفت: شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت و مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا مرتضوی صبح امروز، یکشنبه، در یکصدوسی‌امین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان حاضر شد و با گرامیداشت روز شوراها، اظهار داشت: روز شوراها فرصت مناسبی برای ارزیابی عملکرد و نحوه حرکت به‌سمت اهداف متعالی شوراها است و این روز را خدمت همه اعضای شوراهای استان، شهرستان و روستاهای کشور و به‌ویژه اصفهان تبریک می‌گویم.

وی با بیان اینکه شوراها یکی از مظاهر مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است که با نگاه حکیمانه و فرمان امام(ره) شکل گرفت، افزود: مقام معظم رهبری هم در راستای همین نگاه حکیمانه در شعار امسال روی مشارکت مردم تأکید داشتند و به‌سمت مردم سوق داده شد.

استاندار اصفهان با یادآوری اینکه شوراها جلوه‌ای از حرکت بین مردم برای استقرار نظام جمهوری اسلامی است، گفت: شوراها بر اساس قانون اساسی و نگاه مکتبی دین ما شکل گرفته و جامعه را به‌سمت استفاده از خرد جمعی و مشارکت مردم در اداره امور پیش برده و بر همین اساس اتفاقات خوبی را رقم زده است.

وی خاطرنشان کرد: شکل‌گیری شوراهای شهری و روستایی از جمله مصادیق بارز حضور مردم در حکمرانی و بر اساس مسیر شوراها است، تشکیل شوراها موجب تحکیم پایه‌های نظام جمهوری اسلامی شد و ظرفیت شوراها به‌نحوی مورد استفاده قرار گرفت که مردم در حرکت جمعی برای حل مسائل پیرامونی خود مشارکت کنند و نظام ما به‌عنوان یک نظام مردمی با شکل‌گیری شوراها روند پایدارتری را پیدا کرد.

مرتضوی با ابراز اینکه سایر استان‌ها به عملکرد شوراهای کلان‌شهرها به‌ویژه اصفهان نگاه ویژه‌ای دارند، گفت: اصفهان محل رفت‌وآمد مسئولین مختلف است و تأثیرپذیری از نگاه و عملکرد و نحوه تصمیم‌گیری شورای شهر اصفهان در سایر شهرها و روستاها انعکاس خود را نشان می‌دهد و در بخش‌های مختلف این تأثیرپذیری را می‌بینیم حتی با این جزئیات که یک نماد در روشنایی شهر استفاده می‌شود، در شهرهای کوچک تأثیرگذاری آن دیده می‌شود  که این خود فرصتی برای تعامل و هماهنگی میان شوراها فراهم می‌کند.

وی با اشاره به رویکردهای متناسب دغدغه‌مند شورای اسلامی شهر اصفهان، گفت: توجه به مسائل زیست‌محیطی، نگاه به ظرفیت‌سازی تأمین انرژی، توجه به منابع آب، مصرف بهینه آن و مباحث صرفه‌جویی آب و ارائه کمک فکری به مدیریت استان در حوزه آب و توجه به مباحث حمل‌ونقل عمومی نشان‌دهنده نگاه عمیق شورای ششم به مسائل شهر و استان است.

استاندار اصفهان اضافه کرد: در این دوره از شورای اصفهان به مسائل شهری نگاه عمیق و ویژه‌ای شکل گرفته و این یک اتفاق مبارک است، اگر مدیریت شهری برای خط دوی مترو وقت بگذارد نسبت به ایجاد شهر کارگاهی در معابر و خیابان‌ها، اهمیت بیشتری دارد.

وی افزود: شورای شهر اصفهان علی‌رغم هزینه‌های اجتماعی به‌دنبال کارهای ریشه‌ای و عمیق رفته‌ و در این راستا تصمیمات خوبی در حوزه سلامت و گردشگری اتخاذ کرده است که جای تقدیر و قدردانی دارد.

انتهای پیام/170/+

دیگر خبرها

  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • یک بار دیگر پادشاهی ایران در فوتسال آسیا به همگان اثبات شد
  • رضایت رئیس جمهور از گزارش مسئولان درباره کاهش تورم | رسوایی برای مدعیان آزادی بیان | گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • شوراها از جمله مظاهر مشارکت مردم در حکمرانی است
  • بالا رفتن سن سالمندی از دیدگاه عموم
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • معرفی بهترین مرکز کاشت ابروی طبیعی در تهران
  • یک بازیکن کامل از دید فرشاد پیوس؛ تکنیک مارادونای ایران و سرزنی علی دایی!
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند