Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس ستادکل نیرو‌های مسلح در پیامی به مناسبت روز پزشک، تاکید کرد: در پی شیوع کرونا بار دیگر همگان نقش بی بدیل سپید پوشان جامعه پزشکی را در کاهش آلام و نجات جان انسان‌ها به نظاره نشستند. تاریخ انتشار: 17:05 - 01 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۴۹۲۹۷ خبرگزاری میزان -  طبق اعلام سپاه نیوز؛ سرلشکر محمد باقری در پیامی به مناسبت روز پزشک از تلاش‌های جهادی و ایثارگرانه جامعه پزشکی ایران و نیرو‌های مسلح در خدمت به بیماران کرونایی قدردانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکم شهریور ماه سالروز تولد حکیم و طبیب، عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا به عنوان روز پزشک و پنجم شهریور ماه زاد روز دانشمند نامدار ایرانی زکریای رازی روز داروساز نامیده شده است.   این ایام و مناسبت‌ها به جامعه فرهیخته و خدوم پزشکی پران به ویژه پزشکان و داروسازان ارجمند و پرتلاش عرصه سلامت نیرو‌های مسلح مبارک باد.

در پیشینه الهام آفرین تمدن اسلامی و در مسیر پیشرفت و شکوفایی دانش بشری همواره نقش طبیبان گرانمایه ممتاز و تحول آفرین بوده است و آنچه این پیشتازی و نوآوری را در حافظه تاریخ مردمان این بوم کهن، ماندگار وبرجسته کرده است، روحیه خدمت گذاری بی منت و عالمانه طبیبان بوده است که هیچگاه الام ابناء بشر را بر نتابیده در خدمتگزاری توأم با کو امت و مهرورزی آنان فراگیر و گسترده بوده است

در طول سال‌های دفاع مقدس، حضور مخلصانه تیم‌های اضطراری پزشکی و خدمات گسترده آنان در بیمارستان‌های صحرایی و پست‌های اورژانس و شهادت و عروج ده‌ها طبیب قدسی در این طریق جاویدان، فصلی درخشان در صحیفه افتخارات جامعه پزشکی کشور است.   این پیشینه نورانی در گستره عصر‌ها و نسل‌ها، ارتباط ناگسستنی جامعه پزشکی را با آرمان‌ها و ارزش‌های دفاع مقدس فریاد زده و نشانی از جاودانگی و استمرار تعلق فکری آنان به مبانی و ارزش‌های انقلابی است که در حضور ایثارگرانه پزشکان و پرستاران و ارائه خدمات درمانی آنان به مجاهدان و رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی نیز تجلی یافته است.   بیشتر بخوانید:  سرلشکر باقری: صنعت دفاعی پشتوانه مستحکم دفاع از انقلاب اسلامی و امنیت ملی است   در استمرار این مشی و جهاد نورانی و در پی بروز و شیوع همه خبری جهانی بیماری کرونا بار دیگر همگان نقش بی بدیل سپید پوشان جامعه پزشکی را در کاهش آلام و نجات جان انسان‌ها به نظاره نشستند.   اما آنچه در این صحنه گسترده و تاریخی رخ نمایاند و همگان را به تقدیس و ستایش این مجاهدت‌های بزرگ رهنمون ساخت به دل خطر نشتافتن پزشکان عزیز و جان بر کف نهادن آنان برای هدیه حیات به همنوعان بود.   قلم و بیان، ناتوان و عاجز است که در وصف بزرگ مردان و بزرگ زنان دانشمندی به نگارش بپردازد که با بذل سلامت و جان خویش و بوسیدن خلعت زیبای ایثار و شهادت، تا ابد در آسمان جامعه پزشکی کشور ماندگار و جاودانه شدند.

از روز‌های نخست شیوع بیماری کرونا در کشور عزیزمان ایران، به ویژه پس از ابلاغ تاریخی فرمان فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) در اسفند ماه سال ۹۸ مبنی بر تشکیل قرارگاه بهداشتی درمانی امام رضا (ع) بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیرو‌های مسلح با تجربه ارزشمند سال‌های دفاع مقدس و بهره مندی از روحیه جهادی پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان عزیز، بلادرنگ و بی وقفه به ارائه خدمات درمانی به بیماران کرونایی پرداخته و تاکنون پذیرای بیش از ۲۰ هزار بیمار بستری و صد‌ها هزار بیمار سرپایی بوده اند و بطور مکرر با اعلام تیاز ستاد ملی مبارزه با گرونا، نسبت به استقرار سامانه‌های سیار و نقاهتگاه‌ها در جغرافیایی بسیار دورتر از محل بیمارستان اصلی نقش آفرینی کرده اند.

فرصت را مغتنم شمرده از تلاش‌های جهادی و ایثارگرانه پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان عزیز نیرو‌های مسلح و نقش بزرگ و مهم خانواده‌های ارجمند آنان در همراهی و همدلی در این عرصه مهم، صمیمانه تشکر و قدر دانی می‌نمایم و به روح بلند و ملکوتی پزشکان نظامی شهید مدافع سلامت دکتر فتح آبادی، دکتر موسوی خسروی، دکتر عزیزی زاویه، دکتر پارسا معین، دکتر پور معبتنا، دکتر نوروزی و خانم دکتر روشندل، درود فرستاده و علو درجات این شاهدان هماره جاوید را از درگاه حضرت احدیت مسئلت دارم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سرلشکر باقری روز پزشک ستاد کل نیروهای مسلح نیرو های مسلح جامعه پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یاهو لایف یافته‌های این بررسی که در نشریه «سالنامه‌های پزشکی داخلی» منتشر شده است، نشان داد که هم بیماران مرد و هم بیماران زنی که پزشکان زن آنها را درمان کرده بودند، به طور کلی کمتر در معرض خطر مرگ قرار گرفته بودند و میزان بستری شدن دوباره ۳۰ روزه آنها کمتر بود.

نکته جالب این بود که این اثر مثبت درمان شدن به‌وسیله پزشکان زن در بیماران زن به خصوص آنهایی که دچار بیماری شدید بودند، بارزتر بود.

این بررسی در یک نمونه شامل بیش از ۷۰۰۰۰۰ بیمار ۶۵ ساله و بالاتر تحت پوشش بیمه سالمندان در آمریکا انجام شد که در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بستری شده بودند و به‌وسیله «پزشکان بیمارستانی»، پزشکانی که فقط در بیمارستان طبابت می‌کنند، درمان شده بودند.

آتسوشی میاواکی، یکی از نویسندگان مقاله این مطالعه و مدرس در دانشکده پزشکی دانشگاه توکیو دراین‌باره گفت: «به نظر ما، پزشکان زن ممکن است نسبت به پزشکان مرد در ایجاد ارتباط با بیماران زن و ارتباط مؤثر با کل بیماران بهتر عمل کنند که منجر به توافق بیشتر بیمارانشان با آنها در مورد توصیه‌های ارائه‌شده می‌شود.» به گفته او، همچنین، پزشکان زن ممکن است نسبت به پزشکان مرد در ارزیابی علائم و بیماری در بیماران زن «سوگیری» (bias) کمتری داشته باشند. این سوگیری کمتر این امکان را ایجاد می‌کند که پزشکان زن زودتر متوجه تغییر حال زنان دچار بیماری شدید شوند.

پژوهش‌های پیشین هم این یافته‌ها را تایید می‌کنند

این اولین بررسی نیست که نشان می‌دهد جنسیت پزشک می‌تواند بر کیفیت مراقبت از بیمار تأثیر بگذارد. یک بررسی دیگر که نتایج آن در دسامبر ۲۰۲۱ در نشریه «جراحی جاما» (JAMA Surgery) منتشر شد، نشان داد نتایج درمان بیماران زن هنگامی که پزشکان مرد مسئول مراقبت از آنها بودند، بدتر بود، اما برعکس هنگامی که مردان به‌وسیله پزشکان زن درمان می‌شدند، نتایج درمانی بدتر نبود.

یک بررسی دیگر در سال ۲۰۱۸ نشان داد که پزشکان مرد خطر سکته مغزی را در بیماران زن دست‌کم می‌گیرند، درحالی‌که پزشکان زن در ارزیابی خطر سکته مغزی در زنان به خوبی عمل می‌کنند. و یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در ژورنال «پزشکی داخلی جاما» (JAMA Internal Medicine ) منتشر شد نشان داد که پزشکان زن در مقایسه با پزشکان مرد بیشتر به راهنماهای بالینی و طبابت مبتنی بر شواهد علمی پایبند هستند.

رویکردهای پزشکان زن و مرد در مراقبت از بیماران چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

میاواکی می‌گوید که بر اساس تحقیقات قبلی در این زمینه، دلایل متعددی وجود دارد که باعث می‌شود بیماران زن در مقایسه با پزشکان زن توسط پزشکان مرد متفاوت رفتار کنند، ازجمله چالش‌های ارتباطی و سوگیری‌های جنسیتی در ارزیابی شدت علائم یا یک بیماری.

یکی دیگر از عوامل ارجاعات میاواکی، آموزش پزشکی است: «آموزش پزشکی محدود در زمینه مسائل بهداشتی زنان در برنامه‌های درسی دوره پزشکی عمومی ممکن است این مشکلات را تشدید کند. با توجه به این الگوی سنتی در آموزش پزشکی، ممکن است به ویژه پزشکان مرد درک محدودی از مسائل خاص زنان داشته باشند.»

دکتر جنیفر ویدر، کارشناس سلامت زنان می‌گوید که از یافته‌های این بررسی تعجب نکرده است. او می‌گوید: «وجود سوگیری جنسیتی و نابرابری جنسیتی مدت‌هاست که در حوزه مراقبت‌های بهداشتی ثابت شده‌اند.»

او می‌گوید: «بررسی‌های گذشته نشان داده‌اند که نگرانی‌های بیماران زن با احتمال بیشتری به‌وسیله پزشکانشان نادیده گرفته می‌شوند، همچنین با احتمال بیشتری ممکن است درد آنها دست‌کم گرفته شود و علائم قلبی آنها به اندازه بیماران مرد جدی شمرده نشود. پزشکان زن به طور میانگین کمتر احتمال دارد که علائم بیماران زن را نادیده بگیرند و درنتیجه معاینه و آزمایش‌های بیشتری انجام می‌دهند.»

بر اساس بررسی که در سال ۲۰۲۰ در «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر شد، پزشکان زن مسئول مراقبت‌های اولیه (PCPs) در مقایسه با مردان همردیفشان زمان بیشتری را در هر ویزیت با بیماران مرد و زن صرف می‌کنند و این رویه به کاهش درآمد آنها هم می‌انجامد. پژوهشگران نوشتند: «مطالعات دیگر نشان داده‌اند که پزشکان زنان مسئول مراقبت‌های اولیه ممکن است از این زمان اضافی برای گرفتن تاریخچه کامل‌تر بیمار، مشارکت در تصمیم‌گیری مشترک با بیمار، ارائه توضیحات دقیق‌تر به بیمار و استفاده از رویکردهای ارتباطی مبتنی بر شواهد و بیمار-محور استفاده کنند.»

دکتر ارغوان سالس، دانشیار بالینی پزشکی در دانشگاه استنفورد می‌گوید که پژوهش‌های مربوط به دهه‌های قبل نشان می‌دهند که پزشکان زن بیشتر در مورد شرایط اجتماعی و سایر عواملی که ممکن است بر سلامت افراد تأثیر بگذارند، سؤال می‌کنند. همچنین آنها از بیماران می‌پرسند که آیا داروهای خود را مصرف می‌کنند یا نه.

او می‌گوید: «پزشکان زن به احتمال زیاد رویکردی مشارکتی نسبت به بیمارانشان دارند. آن‌ها به احتمال زیاد در مورد مراقبت از بیمار خود با متخصصان مشورت می‌کنند. این رفتارها حکایت از آن دارد که پزشکان زن طرحی برای بهینه سازی مراقبت از بیمارانشان دارند و اینکه آنها اعتقاد دارند که هر فردی همیشه همه چیز را نمی‌داند. پزشکان زن با انجام این کارها مراقبت‌های مناسبت‌تری را به بیماران ارائه می‌دهند.»

آیا بیماران با پزشکان زن راحت‌تر صحبت می‌کنند؟

خانم میاواکی، سرپرست این پژوهش، بر اساس تجربیات خود به عنوان یک پزشک معتقد است که چنین است. او می‌گوید: «برای برخی از بیماران زن ممکن است صحبت کردن در ارتباط با مسائل مربوط به سلامت زنان - مانند مشکلات کلیه و مجاری ادرای و بیماری‌های زنان و پستان - با یک یا انجام معاینات مربوط به بخش‌های خصوصی بدن را از یک به‌وسیله پزشک زن راحت‌تر باشد. همچنین مشخص است که پزشکان زن تمایل به داشتن الگوهای ارتباطی دارند که برای همدلی با بیماران ارزش قائل هستند.»

دکتر آلیسون هاینن، استادیار پزشکی بیمارستانی در کالج پزشکی بیلور در تگزاس با این نظر موافق است و می‌گوید: «به راحتی می‌توان دید که بیماران ممکن است احساس راحتی بیشتری در به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس با پزشکی داشته باشند که به نظر آنها بیشتر شبیه خودشان است و می‌تواند نگرانی‌هایشان را در سطحی شخصی‌تر درک کند.»

آیا زنان باید به دنبال پزشکان زن باشند؟

هاینن می‌گوید که بسیاری از بیماران زن در حال حاضر این کار را انجام می‌دهند زیرا به دلایل مختلف با پزشک زن احساس راحتی بیشتری می‌کنند. هاینن می‌گوید: «به نظر من مهم‌ترین ویژگی‌ای که باید هنگام انتخاب پزشک به دنبال آن باشید، این است که پزشک صرف نظر از جنسیت خودش یا جنسیت شما، به نگرانی‌هایتان گوش دهد و به اندازه کافی به آنها رسیدگی کند.»

کد خبر 846773 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها جنسیت خبر مهم پزشکی

دیگر خبرها

  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • حضور چشمگیر نیروهای هلال احمر در کاهش آلام سیل زدگان / امدادرسانی به بیش از ۵۷ هزار نفر
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • خودکشی از رزیدنت‌ها به پزشکان رسیده؛ چرا دکتر سمیرا آل‌سعیدی خودکشی کرد؟/ «خودکشی پزشکان به‌مثابه یک انتحار اجتماعی است»
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • حضور بیش از ۲۷۰ نفر از کادر پزشکی لرستان در بیمارستان تخصصی دلفان