Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد محمدرضا شجریان حتی به گواه منتقدانش نیز استاد مسلم موسیقی ایران بود و در قلمرو موسیقی کلاسیک ایران زمین چهره‌ای بی‌بدیل بود که چه بسا هیچ‌گاه تکرار نشود. «تابناک» به مناسبت بدرود حیات این چهره شاخص موسیقی ایران، مرور بر شماری از قطعات شجریان که پیش از این در «تابناک» منتشر شده بود، می‌نماید؛ آثاری که با خود خاطراتی را برای گروهی از مردم به ویژه دوستداران این استاد آواز ایرانی به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مرغ سحر

تصنیف مشهور مرغ سحر توسط بسیاری از اساتید برجسته آواز ایران اجرا شده است. اکنون یکی از اجراهای زنده استاد محمدرضا شجریان با همراهی داریوش پیرنیاکان و جمشید اندلیبی را در یکی از کنسرت‌های بسیار قدیمی را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید. مرغ سحر از ساخته‌های مرتضی نی‌داوود در دستگاه ماهور و بر اساس شعری از ملک‌الشعرای بهار است. اغلب خوانندگان بند اول این تصنیف را خوانده‌اند. اجرای زنده شجریان را که یکی از بهترین اجراهای این تصنیف است را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

گفتم غم تو دارم

هابیل علی‌اف نوازنده برجسته کمانچه آذربایجان در دهه شصت به ایران سفر کرده بود و یک اجرای مشترک با محمدرضا شجریان داشت. در این اجرا همایون شجریان نیز تنبک می‌نوازند. یکی از قطعاتی که در این اجرا توسط شجریانِ پدر خوانده شد، قطعه «گفتم غم تو دارم» است که یکی از غزلیات مشهور حافظ است. این قطعه را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

غم عشق

«غم عشق» یکی از غزلیات مشهور حافظ است که محمدرضا شجریان در کنسرت تاجیکستان اجرا کرد. این اجرای زنده را با این توضیح می‌بینید و می‌شنوید که کیفیت تصاویر در دسترس از این اجرا مطلوب نیست.

 

دست به جان نمی‌رسد

محمدرضا شجریان و گروه شهناز به رهبری مجید درخشانی یک اجرای زنده در سال 1390 در لندن داشتند. دست به جان نمی‌رسد یکی از اشعار سعدی است که استاد شجریان در این کنسرت اجرا کرده و این اجرا را اکنون در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

رو سر بنه به بالین

«رو سر بنه به بالین» یکی از غزلیات دیوان شمس مولوی است که محمدرضا شجریان ابتدا در آلبوم بوی باران و سپس در چند اجرا از جمله با همراهی گروه مجید درخشانی خوانده است. این اجرای زیبا را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

بشنو از نی

«بشنو از نی» قطعه‌ای از آلبوم دل مجنون محمدرضا شجریان است که متکی بر شعری در دفتر اول مثنوی معنوی مولوی اجرا شده است. این قطعه را که در کنسرتی با همراهی داریوش پیرنیاکان نوازنده تار، جمشید عندلیبی نوازنده نی و مرتضی اعیان نوازنده تنبک اجرا شده را در تابناک می‌بینید و می‌شوید.

 

بی‌همگان به سر شود

«بی‌همگان به سر شود» قطعه‌ای با صدای محمدرضا شجریان و همراهی تار حسین علیزاده، کمانچه کیهان کلهر و تنبک همایون شجریان است که متکی بر شعری از دیوان شمس مولوی در کنسرت هم‌نوا با بم اجرا شد. این قطعه را می‌بینید و می‌شنوید.


یاران موافق همه از دست شدند

محمدرضا شجریان با همراهی نوای تار حسین علیزاده و تنبک همایون شجریان در مراسم بزرگداشت سید نورالدین رضوی سروستانی، اجرای کوتاهی داشت و در جریان این اجرا، یکی از رباعیات خیام را اجرا کرده است. این قطعه را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

قاصدک

قاصدک، نام آلبومی است با صدای محمدرضا شجریان و آهنگسازی و نوازندگی سنتور پرویز مشکاتیان، که در دستگاه ماهور و آواز دشتی اجرا شد. استاد شجریان و استاد مشکاتیان همچنین کنسرت قاصدک را برگزار کردند. قاصدک اشاره به شعر مشهور مهدی اخوان ثالث دارد. اجرای زنده این قطعه را در تصنیف ماهور و بیات ترک اجرا شده، در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

رندان سلامت می‌کنند

اجرای قطعه «مستان سلامت می‌کنند» که یکی از غزلیات مولوی در دیوان شمس -با تغییراتی- است را با صدای استاد محمدرضا شجریان در «تابناک» می‌بینید و می ‌شنوید.

 

چشم یاری

استاد محمدرضا شجریان در یکی از اجراهای زنده شان، قطعه چشم یاری را خوانده اند؛ تصنیفی که بر اساس شعری از حافظ خوانده شده است. این قطعه را در «تابناک» می‌بینید و می‌شنوید.

 

مهر تو

قطعه مهر تو، یکی از قطعات اجرایی توسط محمدرضا شجریان با همراهی کیهان کلهر، حسین علیزاده و همایون شجریان است. این قطعه، بخشی از یکی غزلیات مشهور سعدی است. اجرای زنده بسیار قدیمی این قطعه را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

سوگند

«سوگند» یکی از قطعاتی است که محمدرضا شجریان در اوج جوانی بر اساس شعری از مسعود محمودی، آهنگ سلیم فروزان و تنظیم فرهاد فخرالدینی خوانده است. این اجرای خاص را با این توضیح در تابناک می‌بینید که از کیفیت تصویر و صوت مطلوبی برخوردار نیست.

 

فریاد

«فریاد» قطعه‌ای از محمدرضا شجریان متکی بر شعری به همین نام از مهدی اخوان ثالث است که شجریان در کنسرت هم‌نو با بم، با همراهی تار حسین علیزاده، کمانچه کیهان کلهر و تنبک و همخوانی همایون شجریان اجرا کرد. این اجرا را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

نیست چو من شیدایی

«نیست چو من شیدایی» یکی از قطعاتی است که محمدرضا شجریان در کنسرت و آلبوم قاصدک بر اساس یکی از غزل‌های حافظ خوانده است. قاصدک با آهنگسازی و نوازندگی سنتور پرویز مشکاتیان و تنبک همایون شجریان اجرا شده است. اجرای این قطعه را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

بهار دلکش

بهار دلکش از تصنیف‌های بهاری به زبان فارسی در آواز ابوعطا و از آثار منسوب به درویش خان (غلامحسین درویش) است. این تصنیف در آواز ابوعطا، گوشه حجاز اجرا شده‌است. شاعر تصنیف عارف قزوینی بود و تاکنون خوانندگانی چون عبدالله دوامی، محمدرضا شجریان، علیرضا قربانی، وحید تاج و سالار عقیلی این تصنیف را اجرا کرده‌اند. اجرای محمدرضا شجریان که بی‌شک بهترین اجرا تاکنون است را با نوای تار محمدرضا لطفی می‌بینید و می‌شنوید.

 

یار دلنواز

«یار دلنواز» یک هم آوازی از محمدرضا و همایون شجریان است که در تور کنسرت و آلبوم فریاد ارائه شد. در اجرای این قطعه که با تکیه بر غزلی از حافظ است، حسین علیزاده نوار تار و کیهان کلهر همراهی می‌کنند. ثبت این قطعه را در اجرای مراکش در تابناک می‌بینید.

 


در دل و جان خانه کردی عاقبت

«در دل و جان خانه کردی عاقبت» یکی از قطعاتی است که استاد محمدرضا شجریان در یکی از اجراهای قدیمی با همراهی داریوش پیرنیاکان و جمشید اندلیبی خوانده است. این قطعه متکی بر شعری از مولانا است که در دیوانه شمس ثبت شده است. در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

 

ناگهان پرده برانداخته‌ای یعنی چه؟

«ناگهان پرده برانداخته‌ای یعنی چه؟» یکی از اشعار مشهور حافظ است که محمدرضا شجریان در یکی از کنسرت‌های قدیمی با همراهی داریوش پیرنیاکان و جمشید اندلیبی اجرا کرده است. این اجرای قدیمی زیبا را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

 

هست شب

«هست شب» یکی از قطعاتی است که محمدرضا شجریان در آلبوم قاصدک و همچنین کنسرت قاصدک اجرا خوانده است. این قطعه بر اساس شعری از مجموعه «ماخ اولا» نیما یوشیج خوانده شده است. اجرای زنده این قطعه را که با آهنگسازی و نوازندگی سنتور پرویز مشکاتیان و تنبک همایون شجریان اجرا شده را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 


دل مجنون

«دل مجنون» یکی از غزلیات دیوان شمس مولوی است که محمدرضا شجریان در کنسرت تاجیکستان بخش‌هایی از آن را اجرا کرد. این اجرای زنده را با این توضیح می‌بینید و می‌شنوید که کیفیت تصاویر در دسترس از این اجرا مطلوب نیست.

 

ای ساکن جان من

محمدرضا شجریان و گروه شهناز با رهبری مجید درخشانی یک اجرای زنده در سال 1390 در لندن داشتند. «ای ساکن جان من» یکی از غزلیات مولانا جلال الدین بلخی است که استاد شجریان در این کنسرت اجرا کرد و اکنون در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

سمن بویان

«سمن بویان» یکی از قطعاتی است که محمدرضا شجریان در قالب تور کنسرت فریاد و همچنین آلبوم فریاد ثبت کرد. اجرای این قطعه با همراهی تار حسین علیزاده، کمانچه کیهان کلهر و تنبک و همخوانی همایون شجریان که در اجرای مراکش ثبت شده را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

سودای تو

«سودای تو» یکی از غزلیات دیوان اشعار سعدی است که محمدرضا شجریان در آلبوم فریاد خوانده است. اجرای این قطعه را با همراهی تار حسین علیزاده، کمانچه کیهان کلهر و تنبک همایون شجریان که در کنسرت فریاد اجرا شده را در تابناک می‌بینید و می‌شنوید.

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 اربعین محمدرضا شجریان همایون شجریان محمدرضا شجریان موسیقی ایرانی مرور آثار شجریان موسیقی موزیک ویدیو مرغ سحر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 اربعین محمدرضا شجریان همایون شجریان قطعه را در تابناک می بینید و می شنوید استاد محمدرضا شجریان محمدرضا شجریان شجریان در کنسرت اجرای این قطعه اجرا شده اجرای زنده اجرا کرده دیوان شمس اجرا شد مرغ سحر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۳۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست

داود زارع گاریزی، که این روز‌ها تهیه‌کنندگی نمایش «طلوع خونین» کاری از مسعود طیبی را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: طیبی را از حدود ۵ سال پیش و به واسطه حضور در کلاس‌های بازیگری و بیان و بدن او می‌شناسم و از نزدیک با نمایش‌ها و اجرا‌های وی آشنا شدم. او متنی با عنوان «انتقام سیاوش» داشت که من دوست داشتم آن را روی صحنه ببریم. این متن مدرنیزه شده سیاوش شاهنامه بود و از ویژگی‌های جالبی برخوردار بود که با ایرادات مرکز هنر‌های نمایشی عنوان اثر به «طلوع خونین» تغییر کرد.

وی درباره میزان موفقیت این اثر در اجرا تشریح کرد: گروه اجرایی نمایش «طلوع خونین» با اعتقاد بر اینکه باید چراغ تئاتر روشن نگه داشته شود برای اجرای این اثر زحمات زیادی کشیدند و بازیگران چیزی حدود ۱۰ماه به تمرین اثر پرداختند ولی با توجه به شرایط جامعه، تئاتر ما آنچنان که باید حمایت نشد. من از شرایط جامعه ناراضی هستم و با اینکه تولید، تبلیغات و اجرای یک اثر نمایشی هزینه‌های بسیار گزافی دارد، اما هیچ ارگانی از تولید تئاتر حمایت نمی‌کند و جامعه هنری هم پشتیبان و حامی یکدیگر نیستند. این شرایط به گونه‌ای است که حتی وقتی از بازیگرانی که به واسطه تئاتر به جایگاه و نامی رسیده‌اند، دعوت می‌کنیم برای دیدن اثر به سالن‌های نمایشی نمی‌آیند.

این تهیه کننده تئاتر ادامه داد: علی‌رغم اینکه عاشق تئاتر هستم و دوست دارم به عنوان تهیه‌کننده از نمایش و فعالیت جوانان حمایت کنم، اما دلم پر از درد است و نمی‌دانم نمایش بعدی را تولید کنم یا نه؟ تا کی می‌توان ادامه داد و در بحث فروش متحمل ضرر و زیان شد؟

وی درباره کمک ارگان‌های دولتی بیان کرد: هر ارگان دولتی یک واحد فرهنگی دارد و طبیعتا برای خانواده‌های کارمندان و نیرو‌های خود یک بسته فرهنگی دارند و می‌توانند از تخفیف‌های نمایش‌ها بهره‌مند شوند و از طریق آوردن خانواده‌های هنردوست به سالن‌ها از تئاتر حمایت کنند.

زارع گاریزی درباره اجرای نمایش «طلوع خونین» در تماشاخانه ایرانشهر اظهار کرد: ۲۰درصد از فروش یک اثر نمایشی مختص سالن است، که نسبت به سالن‌های خصوصی که ۴۰ تا ۵۰درصد از فروش نمایش را طلب می‌کنند، بسیار شرایط مساعدتری دارند. همچنین نوع سالن و امکانات فضای نمایش و موقعیت جغرافیایی و دسترسی آن برای مخاطب اهمیت زیادی دارد. من موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم، چون هزینه‌های گزافی از گروه‌های نمایشی گرفته می‌شود. اما تماشاخانه ایرانشهر یکی از سالن‌های خوب دولتی با امکانات و دیسیپلین خوبی است و من از اجرای نمایش در این سالن راضی هستم. دراین تماشاخانه از نمایش «طلوع خونین» هم به لحاظ تبلیغاتی و هم از نظر احترام به گروه اجرایی و مخاطب حمایت خوبی شد و امکان بسیار خوبی برای گروه نمایش مهیا شد.

وی ادامه داد: مرحوم آتیلا پسیانی قبل از فوت خود اشاره کرد که از تئاتر باید حمایت شود و هنرمندان نباید از تئاتر فاصله بگیرند، اما متاسفانه برخی هنرمندان وقتی وارد عرصه تئاتر می‌شوند، دستمزد‌های نجومی می‌گیرند و چون اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست هزینه مضاعفی برای تهیه کننده اثر و کم شدن رغبت برای تولید از حمایت تئاتر می‌شود.

این تهیه کننده تئاتر «طلوع خونین» گفت: در این اجرا علیرضا جلالی‌تبار، هیچ بحثی نسبت به میزان دستمزد با ما نکرد. او تئاتر را دوست دارد و فردی بسیار حرفه‌ای و باشخصیت است و فقط به تئاتر و اجرا فکر می‌کند و من از نحوه برخوردش نکات زیادی را آموخته‌ام.

وی در پایان اظهار کرد: ما می‌توانستیم در کار فروش بهتری داشته باشیم، ولی تبلیغات هزینه گزافی دارد و گروه «طلوع خونین» بیش از ۱۵۰میلیون صرف طراحی و ساخت اقلام تبلیغاتی کرده در حالی که فروش نمایش تا الان ۱۶۰میلیون تومان به رسیده است. جدای از این هزینه دستمزد بازیگران و عوامل و طراحی‌ها و ... چیزی حدود ۶۵۰میلیون هزینه داشت. با اینکه از گروه نمایشی‌ام بسیار راضی هستم و افراد کارشان را به نحو احسن انجام داده‌اند، اما این میزان فروش در مقابل این حجم تلاش برای من دلشکستگی ایجاد کرد. از تئاتر ما حمایت نشد تا گروه نمایشی دیده شوند.

نمایش طلوع خونین تا اواخر هفته آینده، هر شب ساعت ۲۱:۰۰ در سالن استاد ناظرزاده کرمانی روی صحنه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از طنین «فریاد قدس» تا شنیده شدن استخوان‌های خُرد شده رژیم صهیونیستی/ روسیاهی به زغال صهیونیستی ماند
  • نبرد شدید سنجاب مادر با مار سرسخت
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • (ویدئو) علاقه قاری قرآن به شجریان و علیرضا قربانی
  • امروز بازدارندگی و قدرت تهاجمی نیروهای مسلح برای همگان آشکار است
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • امروز با حافظ : کس ندارد ذوقِ مستی میگساران را چه شد؟
  • عکس پدر زاکانی با پسر جهان پهلوان تختی!
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است